Известие

Collapse
No announcement yet.

клаксон на Алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• клаксон на Алфа 146

Момчета и Момичета помагайте.
    Имам проблем с клаксона - не свири. Проверил съм всички бушони и релетата покрай тях. Проверил съм всички релета около акумулатора, всичко е здраво. Ако има някое реле специално за клаксона и някой знае къде е да помага.

провери кабелите към 2те тромби как са...на мен на Ланчата ми се разкачаше едната....
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

и при мен го имаше този проблем - оказа се, че тромбите са си заминали. отидох в най - близката автоморга и си взех некъв от голф за 5 лева и сега си свири идеално
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

колега ако не знаеш как да стигнеш до тромбите ето ти малко инфо

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... A%E0%F2%E0

при мен проблема беше масата свалих си бронята почистих клемите и вече всичко е ОК

и ако не се лъжа,когато си в колата и натискаш клаксона трябва да се чува реленцето да цъка
        Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfista146
          ....ако не се лъжа,когато си в колата и натискаш клаксона трябва да се чува реленцето да цъка
          Не се лъжеш

Първоначално публикувано от pasheto2
          Момчета и Момичета помагайте.
          Имам проблем с клаксона - не свири. Проверил съм всички бушони и релетата покрай тях. Проверил съм всички релета около акумулатора, всичко е здраво. Ако има някое реле специално за клаксона и някой знае къде е да помага.
          Има си реле за клаксона. Долу на таблото е. Ако не цъка - може и във волана да е проблема.
          Иначе провери с мултицет дали отиват 12V до тромбите като се натисне клаксона (тука ще трябва втори човек). Ако няма тръгваш по веригата. Ако има - проверяваш масата. Ако има и маса - нови тромби. Има комплекти по 15-ина лева (нови).
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Е все пак дори да са на лице масата и столовете е нормлано да се провери и R на охлювите или ако липсва уред да се пуснат директно на акумулатора за проба, защото е рядко явление и двата охлюва да заминат едноврменно.
            Alfa Romeo 146 1.6TS '97
            За мерси, не ме търси!

Comment

пусках директен ток до тромбите, свирят си нормално, абсолютно всички релета са здрави.
              Възможно ли е проблемът да е във волана. без "air bag" e?

Comment

колега щом чуваш релето да ти цъка значи не е от самия волан
                Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                sigpic

Comment

За да не пускам нова тема бих искьл някой да ми каже кьде са тромбите на 145.
                  Благодаря
                  0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
                    За да не пускам нова тема бих искьл някой да ми каже кьде са тромбите на 145.
                    Благодаря
                    Зад десния фар, ниско към подкалника
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Зад десния фар, ниско към подкалника
                      Благодаря ти
                      0888515205

Comment

Искам да използвам темата да задам един въпрос, че и моя клаксон нещо се предаде. В началото от време на време не свиреше, а сега нацяло се е предал Волана ми е с air bag - по същия ли начин се отваря, както и този без airbag? В manual'а видях, че пише само за волан без airbag. В смисъл капачето отпред се издърпва нагоре ли? Да не вземе airbag'а да ми се отвори в лицето ако това не е правилния начин Иначе не се чува цъкане от реле като натисна клаксона, което ме навежда на мисълта, че проблемът е някъде там под капачето
                        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

Щом релето цъка, преди да правиш каквито и да е гимнастики, бръкни и откачи и закачи клемите на самите тромби. При мен вече два пъти само от това се оправя, но е на много тъпо място и нямам нерви и време да свалям и да чистя обстойно.
                          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

иначе волана отзад на всеки лъч има винт шестограм -3 общо и еърбега излиза напред.
                            точка

Comment

Проблемът идва от волана щом всичко друго ти е наред! Аз също го имам този проблем, но не съм го оправил все още. Клаксона ми свири когато си иска... :@ даже не прави хубав контакт и понякога.
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                              sigpic

Comment

Working...
                              X